Najavljen skori početak gradnje Hyundai prodajnog centra

Bez autora
Sep 12 2011

Premijer Kantona Sarajevo, Fikret Musić i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević danas su položili temeljac za izgradnju prodajno-servisnog centra "Hyundai Auto BH" na lokalitetu Šip. Prodajno-servisni centar sastojat će se od suterena s parkingom, otprilike s oko 120 mjesta, zatim prizemlja koje se sastoji od salona, skladišno-administrativnog prostora i servisa sa šest radnih mjesta te galerije koja će imato oko 600 m2, a koja je predviđena za administraciju i prodajno-servisno osoblje. Ukupna vrijednost radova je oko devet miliona KM i izgradnja će trajati 10 mjeseci. Izvođač radova je kompanija ANS Drive d.o.o. Sarajevo. U početku u novom objektu će biti uposleno osam osoba, a za nekoliko mjeseci očekuje se upošljavanje još najmanje četiri do šest osoba. Prodaja Hyundai vozila u BiH, unatoč vidljivim znacima krize, odvija se u skladu s predviđanjima.

Najavljen skori početak gradnje Hyundai prodajnog centraPremijer Kantona Sarajevo, Fikret Musić i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević danas su položili temeljac za izgradnju prodajno-servisnog centra "Hyundai Auto BH" na lokalitetu Šip.

Prodajno-servisni centar sastojat će se od suterena s parkingom, otprilike s oko 120 mjesta, zatim prizemlja koje se sastoji od salona, skladišno-administrativnog prostora i servisa sa šest radnih mjesta te galerije koja će imato oko 600 m2, a koja je predviđena za administraciju i prodajno-servisno osoblje.

Ukupna vrijednost radova je oko devet miliona KM i izgradnja će trajati 10 mjeseci. Izvođač radova je kompanija ANS Drive d.o.o. Sarajevo.

Mario Marić, vođa projekta izgradnje servisno-prodajnog centra "Hyundai Auto BH" kazao je da će u početku u novom objektu biti uposleno osam osoba, a da se za nekoliko mjeseci očekuje upošljavanje još najmanje četiri do šest osoba.

On je naglasio da se prodaja Hyundai vozila u BiH, unatoč vidljivim znacima krize, odvija u skladu s predviđanjima.

"Hyundai Auto BH" je ekskluzivni distributer Hyundai automobila u Bosni i Hercegovini i kontinuirano radi na širenju i jačanju svoje prodajno-servisne mreže.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik